Karol Beck sa postaví na Australian Open proti Benneteauovi

13.01.2012 Celý región

MELBOURNE 13. januára (WEBNOVINY) - Výsledok piatkového žrebu 1. kola hlavnej súťaže dvojhry mužov na Australian Open v Melbourne:

Novak Djokovič (Srb.-1) - Paolo Lorenzi (Tal.)
Santiago Giraldo (Kol.) - kvalifikant
Tacuma Ito (Jap.) - Potito Starace (Tal.)
Nicolas Mahut (Fr.) - Radek Štěpánek (ČR-29)
Milos Raonic (Kan.-23) - Filippo Volandri (Tal.)
Lukáš Rosol (ČR) - Philipp Petzschner (Nem.)
Cedrik-Marcel Stebe (Nem.) - Lleyton Hewitt (Aus.)
Robin Haase (Hol.) - Andy Roddick (USA-15)
Janko Tipsarevič (Srb.-9) - Dmitrij Tursunov (Rus.)
kvalifikant - James Duckworth (Aus.)
Michail Južnyj (Rus.) - kvalifikant
Andreas Seppi (Tal.) - Richard Gasquet (Fr.-17)
Juan Ignacio Chela (Arg.-27) - Michael Russell (USA)
Igor Kunicyn (Rus.) - Pablo Andújar (Šp.)
Matthias Bachinger (Nem.) - Ryan Sweeting (USA)
Rui Machado (Portug.) - David Ferrer (Šp.-5)
Andy Murray (V. Brit.-4) - Ryan Harrison (USA)
Xavier Malisse (Belg.) - Édouard Roger-Vasselin (Fr.)
Michael Llodra (Fr.) - Ernests Gulbis (Lot.)
Daniel Gimeno-Traver (Šp.) - Alex Bogomolov (Rus.-32)
Viktor Troicki (Srb.-19) - Juan Carlos Ferrero (Šp.)
Guillermo García-López (Šp.) - Michail Kukuškin (Kaz.)
Thomaz Bellucci (Braz.) - Dudi Sela (Izr.)
Marinko Matosevic (Aus.) - Gael Monfils (Fr.-14)
Gilles Simon (Fr.-12) - kvalifikant
Julien Benneteau (Fr.) - Karol Beck (SR)
Joao Souza (Braz.) - Matthew Ebden (Aus.)
Stéphane Robert (Fr.) - Kei Nišikori (Jap.-24)
Marcel Granollers-Pujol (Šp.-26) - Jesse Levine (USA)
Frederico Gil (Portug.) - Ivan Dodig (Chor.)
kvalifikant - Ricardo Mello (Braz.)
Denis Istomin (Uzb.) - Jo-Wilfried Tsonga (Fr.-6)
Mardy Fish (USA-8) - Gilles Muller (Lux.)
Alejandro Falla (Kol.) - Fabio Fognini (Tal.)
Albert Montanes (Šp.) - Pere Riba (Šp.)
Philipp Kohlschreiber (Nem.) - Juan Monaco (Arg.-25)
Florian Mayer (Nem.-20) - Lu Jen-chsun (Taiw.)
kvalifikant - Steve Darcis (Belg.)
kvalifikant - Blaž Kavčič (Slovin.)
Adrian Mannarino (Fr.) - Juan Martín Del Potro (Arg.-11)
Alexandr Dolgopolov (Ukr.-13) - Greg Jones (Aus.)
Tobias Kamke (Nem.) - Victor Hanescu (Rum.)
Kenny De Schepper (Fr.) - Sam Querrey (USA)
Bernard Tomic (Aus.) - Fernando Verdasco (Šp.-22)
Jürgen Melzer (Rak.-31) - Ivo Karlovič (Chor.)
Carlos Berlocq (Arg.) - kvalifikant
Éric Prodon (Fr.) - Andreas Beck (Nem.)
kvalifikant - Roger Federer (Švaj.-3)
Tomáš Berdych (ČR-7) - Albert Ramos-Viňolas (Šp.)
Olivier Rochus (Belg.) - kvalifikant
Sergij Stachovskij (Ukr.) - kvalifikant
kvalifikant - Kevin Anderson (JAR-30)
Stanislas Wawrinka (Švaj.-21) - Benoit Paire (Fr.)
Marcos Baghdatis (Cypr.) - Benjamin Becker (Nem.)
Jérémy Chardy (Fr.) - Grigor Dimitrov (Bul.)
Lukasz Kubot (Poľ.) - Nicolás Almagro (Šp.-10)
John Isner (USA-16) - Benjamin Mitchell (Aus.)
Jarkko Nieminen (Fín.) - David Nalbandian (Arg.)
Flavio Cipolla (Tal.) - Nikolaj Davydenko (Rus.)
Leonardo Mayer (Arg.) - Feliciano López (Šp.-18)
Ivan Ljubičič (Chor.-28) - kvalifikant
kvalifikant - Donald Young (USA)
Tommy Haas (Nem.) - kvalifikant
kvalifikant - Rafael Nadal (Šp.-2)Zoznam absentujúcich "oprávnených" tenistov:

MUŽI:
Robin Söderling (Švéd.), Marin Čilič (Chor.), Tommy Robredo (Šp.), Fernando González (Čile), James Blake (USA), Somdev Devvarman (India), Paul-Henri Mathieu (Fr.), Michael Berrer (Nem.)

ŽENY:
Andrea Petkovicová (Nem.), María José Martínezová-Sánchezová (Šp.), Timea Bacsinszká (Švaj.), Alisa Klejbanovová (Rus.), Anastasia Sevastovová (Lot.), Venus Williamsová (USA) Možné dvojice vo štvrťfinále (zhora podľa "pavúkov"):

MUŽI:
Novak Djokovič (Srb.-1) - David Ferrer (Šp.-5)
Andy Murray (V. Brit.-4) - Jo-Wilfried Tsonga (Fr.-6)
Mardy Fish (USA-8) - Roger Federer (Švaj.-3)
Tomáš Berdych (ČR-7) - Rafael Nadal (Šp.-2)

ŽENY:
Caroline Wozniacka (Dán.-1) - Kim Clijstersová (Belg.-11) alebo Na Li (Čína-5)
Viktoria Azarenková (Biel.-3) - Agnieszka Radwanská (Poľ.-8)
Vera Zvonarevová (Rus.-7) alebo Serena Williamsová (USA-12) - Maria Šarapovová (Rus.-4)
Samantha Stosurová (Aus.-6) - Petra Kvitová (ČR-2) Srbský tenista Novak Djokovič začne svoj pokus o vydarenú obhajobu titulu na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne (16. - 29. januára) proti Talianovi Paolovi Lorenzimu. Zhodou okolností je Lorenzi posledný hráč, ktorý sa "zmestil" do hlavnej súťaže dvojhry mužov na základe postavenia vo svetovom rebríčku ATP.

Rozhodol o tom piatkový žreb v dejisku, pri ktorom okrem zverenca Mariána Vajdu Djokoviča asistovala aj šampiónka z vlaňajšieho súperenia žien v metropole štátu Victoria, Belgičanka Kim Clijstersová. Djokovič má proti Lorenzimu skóre 2:0, prvý raz ho prekonal už v sezóne 2004 ako 17-ročný.


Na Karola Becka čaká Francúz Benneteau

Súperom Karola Becka v 1. kole dvojhry mužov sa stal Francúz Julien Benneteau. Pôjde o premiérový vzájomný duel. Postupujúceho bude čakať úspešný zo zápasu Gilles Simon (Fr.-12) - kvalifikant. Práve z kvalifikácie ešte môžu zo Slovákov pribudnúť v hlavnej súťaži Lukáš Lacko a Kamil Čapkovič.

Dominika Cibulková si v prvom kole na Australian Open zmeria sily s Magdalénou Rybárikovou, Daniela Hantuchová začne turnaj proti kvalifikantke.


Nadal s Federerom sa postavia proti kvalifikantom

Rafael Nadal zo Španielska aj Švajčiar Roger Federer budú v 1. kole čeliť kvalifikantom a do úvahy neprichádza ich vzájomný duel vo finále, pretože obaja sú v dolnej polovici "pavúka". Takáto situácia predtým naposledy na "Majors" v ich prípade nastala na parížskom Roland Garros 2005. Dovedna majú na konte 26 úspechov z úrovne "veľkej štvorky" - Nadal 10 a Federer dokonca 16.

Brit Andy Murray, ktorého trénuje Ivan Lendl, by si v semifinále mohol zmerať sily s Djokovičom v repríze minuloročného súboja o trofej pri rieke Yarra. Murray začne proti výkonnostne napredujúcemu Američanovi Ryanovi Harrisonovi.

"Nehral som na žiadnom prípravnom turnaji, pretože v roku 2011 som toho absolvoval naozaj veľa. Mal som teraz pocit, že sa nepotrebujem vracať do diania už počas prvého týždňa. Uspokojil som sa s prípravou navyše. Dúfam, že to bude fungovať. Pricestoval som do Melbourne už minulú stredu, čo je najskôr za ostatných päť - šesť rokov. Doprial som si teda dostatok času na aklimatizáciu," povedal Djokovič, ktorý koncom decembra triumfoval na exhibičnom podujatí v Abú Zabí v Spojených arabských emirátoch.

Pozornosť pritiahnu aj zápasy Viktor Troicki (Srb.-19) - Juan Carlos Ferrero (Šp.), Denis Istomin (Uzb.) - Jo-Wilfried Tsonga (Fr.-6), Bernard Tomic (Aus.) - Fernando Verdasco (Šp.-22), Jürgen Melzer (Rak.-31) - Ivo Karlovič (Chor.) či Jarkko Nieminen (Fín.) - David Nalbandian (Arg.).


Mužská dvojhra oslávi storočné výročie

Okrem lídra renkingu Djokoviča (miestne primáty v rokoch 2008 a 2011), Nadala (2009) a Federera (2004, 2006, 2007, 2010) nie je prítomný žiadny iný šampión tzv. Grand Slamu Ázie a Pacifiku z minulosti. Singlová súťaž mužov na majstrovstvách Austrálie sa bude konať jubilejný 100. raz a víťaz si odnesie 2,3 milióna AUD - rovnako ako šampiónka medzi ženami.


Adeptka na post svetovej jednotky Kvitová sa stretne s Ruskou Duševinovou

Jednotka počítačového poradia WTA Caroline Wozniacka z Dánska, ktorú tento týždeň v Sydney potrápili najprv Dominika Cibulková a potom ľavé zápästie, bude v 1. kole hrať proti domácej reprezentantke s ruským pôvodom Anastasii Rodionovovej. Vlani jej na antuke v Ríme povolila len dva gemy. Adeptka na post líderky hodnotenia Petra Kvitová z ČR začne s Ruskou Verou Duševinovou.

Clijstersová, ktorá vo štvrťfinále v Brisbane proti Daniele Hantuchovej nedohrala pre ťažkosti s ľavým bokom, má v ceste niektorú z kvalifikantiek. Už štvrťfinále by mohlo priniesť spomienku na vlaňajšie finále, v ktorom Clijstersová prekonala Číňanku Na Li.

"Pre mňa bol ten vlaňajší melbournský zápas s Na Li jedným zo zábavných finále a zároveň jedným z najlepších finále, ktoré som doteraz odohrala na grandslamových turnajoch. Bolo to naozaj náročné a vyrovnané, obe sme si počínali dobre a víťazstvo mi dodalo veľa sebavedomia. Súperka bola pod tlakom veľkej pozornosti a očakávaní z jej krajiny. Potešilo ma teda, keď jej potom darilo v neskoršom štádiu sezóny v Európe," uviedla Clijstersová.

"Určite je to niečo, čo sa za ostatné roky zmenilo. Keď som bola mladšia, každý si hneď zaškrtával najvyššie nasadené hráčky smerom k štvrťfinále, semifinále, finále. Teraz je to totálne odlišné a mnohým popredným tenistkám to prináša rozdielne vnútorné nastavenie. Treba sa koncentrovať už od prvého kola, pretože nové súperky, ktorým človek dovtedy nečelil, sa môžu postarať o prekvapenie," doplnila.


Serene Williamsovej určil žreb Rakúšanku Paszekovú

Päťnásobná melbournská šampiónka Serena Williamsová z USA (v Brisbane proti Hantuchovej nenastúpila pre podvrtnutý ľavý členok) si v 1. kole zmeria sily s Rakúšankou Tamirou Paszekovou. Ruská držiteľka titulu na AO 2008 Maria Šarapovová po tiahlych problémoch s ľavým členkom bude pri vstupe do sezóny čeliť argentínskej univerzálke Gisele Dulkovej, svojej premožiteľke z 2. kola Wimbledonu 2009. Najväčšia austrálska nádej Samantha Stosurová, hrdinka newyorských US Open 2011, sa stretne s Rumunkou Soranou Cirsteovou.

Nadštandardný záujem nepochybne vzbudia zápasy Aravane Rezaiová (Fr.) - Šuaj Pcheng (Čína-16), Jelena Dokičová (Aus.) - Anna Čakvetadzeová (Rus.), Virginie Razzanová (Fr.) - Marion Bartoliová (Fr.-9) či Maria Kirilenková (Rus.-27) - Jarmila Gajdošová (Aus.).
 

Vyberte región